Zdrowy i pożywny deser…czy można chcieć czegoś więcej? 🙂
Kaszę jaglaną przepłucz na sitku pod bieżącą wodą. Kaszę zalej wodą - na 1 porcję kaszy 2 porcje wody. Gotuj na wolnym ogniu z dodatkiem szczypty soli. Po ok. 10 minutach przemieszaj kaszę i dodaj mleko - kasza powinna już wchłonąć wodę, więc należy uzupełnić płyn, aby się nie przypaliła. Dodawaj mleko stopniowo kontrolując gęstość kaszy, ma być dość gęsta. Gdy kasza będzie miękka zestaw ją z palnika, wkrój banany i zblenduj dokładnie. Dodaj kardamon i aromat, wymieszaj. Przełóż do szklanek/pucharków i udekoruj owocami. Bananowy budyń jaglany
Drukuj Przepis
Składniki
Sposób przygotowania
Składniki odżywcze na jedną porcję:
Energia: 335 kcal
Białko: 8 g
Tłuszcze: 3 g
Węglowodany: 68 g