Brownie… ciasto z FASOLI sprawdziło się już nie raz, w różnych wariacjach składnikowych, przy użyciu przeróżnych dodatków. Okazuje się, że te składniki tworzą najlepszą jego wersję! 🙂
Oczywiście fasola w smaku jest niewyczuwalna, a ciasto delikatne i rozpływające się w ustach. No, ale nie będę już zachwalać – spróbuj i przekonaj się sam 🙂 Smacznego
Piekarnik rozgrzej do temp. 180 stopni C. Fasolę przepłucz na sitku pod bieżącą wodą, pozostaw na chwilę, aby pozbyć się jej nadmiaru. Wszystkie składniki za wyjątkiem orzechów! wrzuć do miski i zblenduj na gładkie ciasto. Do masy dodaj pokrojone orzechy (pozostaw garść, aby posypać ciasto z wierzchu), wymieszaj. Masę przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia, posyp resztą orzechów. Piecz ok. 40 minut - sprawdź patyczkiem czy ciasto jest już gotowe, najlepsze jest lekko wilgotne, więc pilnuj, aby nie siedziało w piecu zbyt długo. Brownie FIT
Drukuj Przepis
Składniki
Sposób przygotowania
Składniki odżywcze na 100 g:
Energia: 188 kcal
Białko: 7 g
Tłuszcze: 11,5 g
Węglowodany: 14 g