Zdrowe desery – czy może być coś lepszego?! Kasza jaglana, moja ulubiona zresztą idealnie sprawdza się w postaci budyniu, a krem czekoladowy z awokado to już klasyka!
Spróbuj, nie pożałujesz 🙂
Kaszę jaglaną przepłucz na sitku pod bieżącą wodą, zalej wodą (1 porcja kaszy: 2,5 porcji wody), dodaj szczyptę soli i gotuj, aż kasza wchłonie cały płyn tj. ok. 15 minut. Dodaj do kaszy cynamon, mleko roślinne (dodawaj stopniowo łyżką, aby nie przesadzić) i pół banana, zmiksuj razem na gładki krem. Awokado przełóż do miski, dodaj pokrojonego banana, wodę mineralną - ok. 30 ml, kakao, aromat i stewię. Zblenduj na gładki krem, w razie potrzeby dodaj wody, aby uzyskać pożądaną konsystencję. Przekładaj do szklanki warstwami, wierzch posyp pokrojonymi orzechami. Budyń jaglany z kremem czekoladowym z awokado
Drukuj Przepis
Składniki
Sposób przygotowania
Składniki odżywcze na jedną porcję:
Energia: 434 kcal
Białko: 11,2 g
Tłuszcze: 16,6 g
Węglowodany: 60 g