Śniadanie

Budyniowa waniliowa kasza owsiana

Budyniowa waniliowa kasza owsiana

Na dobry początek dnia kasza owsiana, gotowana na mleku ryżowym z makiem i budyniem waniliowym.

Enjoy!

Budyniowa waniliowa kasza owsiana

Drukuj Przepis
Ilość Porcji: 2 Czas Przygotowania: 20 minut

Składniki

  • kasza owsiana - 100 g
  • mak - 20 g
  • mleko ryżowe - 150 ml
  • woda - ok. 230 ml
  • aromat waniliowy - kilka kropli
  • erytrol - 3 łyżeczki
  • budyń waniliowy (proszek) - 30 g
  • pomarańcza - 2 szt.
  • dynia pestki - 20 g
  • żurawina - 20 g
  • sól - szczypta

Sposób przygotowania

1

Kaszę zalej wodą ok. 200 ml i mlekiem - 100 ml. Dodaj szczyptę soli. Gotuj ok. 15 minut. Dodaj w czasie gotowania aromat, erytrol.

2

Budyń wymieszaj z mlekiem - 50 ml. Dodaj do kaszy na sam koniec gotowania, wymieszaj i pozostaw jeszcze na palniku na 2 minuty.

3

Podaj z pomarańczą, pestkami dyni i żurawiną.

Składniki odżywcze na jedną porcję:
Energia: 425 kcal
Białko: 12 g
Tłuszcze: 13,5 g
Węglowodany: 63,5 g

Pewnie zainteresują Cię również