Fasola…tak! W kremie jej smak jest niewyczuwalny, a krem mocno kakaowy, słodki i rozpływający się w ustach 🙂 Możesz go wykorzystać do omletów lub naleśników, ale równie dobry będzie też na kanapce.
Do wielu zalet regularnego spożywania strączków ja jestem mocno przekonana, przekonaj się i Ty 🙂
Jajka wybij do naczynia i ubij mikserem z dodatkiem szczypty soli na puszystą masę. Dodaj aromat waniliowy i łyżeczkę erytrolu, wymieszaj. Upiecz omlet na odrobinie tłuszczu. Fasolę wypłucz, przełóż do miski, dodaj kawałki banana, mleko, kakao, erytrol i zblenduj na gładki krem. Krem wyłóż na przygotowany omlet, na wierzchu ułóż owoce. *erytrol możesz zastąpić - ksylitolem, miodem, syropem klonowym, syropem daktylowym...Krem kakaowy z fasoli i omlet
Drukuj Przepis
Składniki
Sposób przygotowania
Uwagi
Składniki odżywcze dla jednej porcji:
Energia: 350 kcal
Białko: 22 g
Tłuszcze: 15,8 g
Węglowodany: 29 g