2gie śniadanie/ Deser

Muffiny brownie

Muffiny brownie

Muffiny fasolowe w wydaniu black 🙂 Kakaowe, rozpływające się w ustach….

Muffiny brownie

Drukuj Przepis
Ilość Porcji: 4 Czas Przygotowania: 45 minut

Składniki

  • fasola z puszki - 240 g
  • jajka - 2 szt.
  • banan - 1 szt.
  • kakao - 50 g
  • ksylitol - 30 g
  • odżywka białkowa - 30 g
  • orzechy włoskie - 40 g
  • rodzynki - 40 g
  • soda oczyszczona - 1/2 łyżeczki
  • cynamon - 1/2 łyżeczki
  • aromat marcepanowy - 2 krople (wedle uznania)

Sposób przygotowania

1

Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni C.

2

Fasolę odcedź i dokładnie przepłucz na sitku pod bieżącą wodą.

3

Wszystkie składniki oprócz orzechów i rodzynek zmiksuj na gładko.

4

Dodaj do masy pokrojone orzechy i rodzynki. Wymieszaj.

5

Masę nakładaj do silikonowych foremek na muffiny i piecz ok. 30 minut. (muffiny wyrastają więc pozostaw im na to miejsce w foremce).

Z podanej ilości składników upiekłam 9 muffinów.

Składniki odżywcze dla jednej porcji (2 muffiny):
Energia: 260 kcal
Białko: 16 g
Tłuszcze: 10 g
Węglowodany: 27 g

Pewnie zainteresują Cię również