2gie śniadanie/ Deser

Mus dynia-banan

Mus dynia-banan

Drukuj Przepis
Ilość Porcji: 1 Czas Przygotowania: 30 minut

Składniki

  • dynia - ok. 200 g
  • imbir świeży - ok. 2 cm
  • banan - 1 szt. dojrzały
  • mleczko kokosowe - 50 g (z puszki)
  • mąka kokosowa - 15 g
  • cynamon, kardamon
  • czekolada gorzka
  • *dodatkowo zdrowe słodzidło, jeśli lubisz mocno słodkie smaki

Sposób przygotowania

1

Dynię pokrój w kostkę, zalej wodą (tylko do wysokości dyni) i gotuj ok. 20 minut. W czasie gotowania dodaj pokrojony drobno imbir.

2

Gdy dynia będzie już miękka, dodaj pokrojony banan, mleczko kokosowe, cynamon, kardamon i zblenduj wszystko dokładnie na gładki krem.

3

Dodaj mąkę kokosową (dodaj ew. więcej jeśli konsystencja jest zbyt płynna).

4

Przełóż do szklanki, a wierzch posyp pokrojoną czekoladą.

Składniki odżywcze dla jednej porcji:
Energia: 355 kcal
Białko: 7,4 g
Tłuszcze: 17,2 g
Węglowodany: 42,6 g

Pewnie zainteresują Cię również