Kolacja/ Obiad

Na zielono z makaronem

Na zielono z makaronem

Drukuj Przepis
Ilość Porcji: 1 Czas Przygotowania: 20 minut

Składniki

  • makaron (u mnie ze szpinakiem) - 70 g
  • cukinia - 300 g
  • cebula - 100 g
  • pieczarki - 100 g
  • ser blue dojrzewający - 30 g
  • sezam - 5 g
  • masło klarowane - 5 g

Sposób przygotowania

1

Makaron wstaw do gotowania.

2

Na patelnię z rozgrzanym masłem wrzuć pokrojone warzywa. Przesmaż kilka minut i podlej odrobiną wody. Duś chwilę - mają pozostać chrupiące. Dodaj pokrojony ser i wymieszaj, aby się rozpuścił.

3

Ugotowany makaron wymieszaj z warzywami i serem, dopraw do smaku: pieprzem cytrynowym, bazylią, ziołami prowansalskimi. Przełóż na talerz, posyp sezamem.

Składniki odżywcze na jedną porcję:
Energia: 505 kcal
Białko: 24 g
Tłuszcze: 60 g
Węglowodany: 19 g

Pewnie zainteresują Cię również