Naleśniki z mąką pełnoziarnistą, z twarożkiem i ulubionym owocem… 🙂
Mąkę, mleko, wodę, jajka, olej i sól rozmieszaj dokładnie i pozostaw na 10 minut. Twaróg zblenduj z mlekiem, aromatem waniliowym, ksylitolem i dodaj startą skórkę z cytryny (wcześniej cytrynę sparz wrzątkiem). Patelnię rozgrzej i przed usmażeniem pierwszego naleśnika natłuść odrobiną oleju. Usmaż wszystkie naleśniki na rumiano, przełóż twarożkiem i złóż tak, jak lubisz najbardziej. Na wierzchu ułóż ulubione owoce. Z podanej ilości składników otrzymałam 8 naleśników, porcja to 2 naleśniki. Naleśniki na mące pełnoziarnistej z twarożkiem
Drukuj Przepis
Składniki
Sposób przygotowania
Uwagi
Składniki odżywcze na jedną porcję (2 naleśniki):
Energia: 518 kcal
Białko: 23,5 g
Tłuszcze: 17,6 g
Węglowodany: 75 g