Pasta do kanapek – nie ma nudy, są warzywa!
Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C. Seler obierz, pokrój na talarki. Jabłko pokrój na cząstki. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skrop łyżką oleju i posyp rozmarynem i kminem rzymskim. Piecz w piekarniku ok. 40 minut. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, dodaj pokrojoną cebulę. Przemieszaj, a po kilku minutach podlej wodą. Do cebuli dodaj soczewicę i duś ok. 7 minut, aż soczewica zmięknie i wchłonie płyn. Zawartość patelni przełóż do miski. Umieść w misce również upieczony seler z jabłkiem. Dodaj oliwę z oliwek, sól, wszystkie przyprawy i zblenduj wszystko razem. Pastę przełóż na kanapkę, zjedz w towarzystwie warzyw. Pasta z selera i soczewicy
Drukuj Przepis
Składniki
Sposób przygotowania
Składniki odżywcze na całą pastę:
Energia: 754 kcal
Białko: 26 g
Tłuszcz: 44 g
Węglowodany: 63,5 g