Kolacja/ Śniadanie

Pasta z tofu i awokado

Pasta z tofu i awokado

Kanapki nie muszą być nudne! U mnie pasty kanapkowe sprawdzają się genialnie, a tofu przeważnie w nich króluje 🙂 Polecam!

Pasta z tofu i awokado

Drukuj Przepis
Ilość Porcji: 4 Czas Przygotowania: 10 minut

Składniki

  • tofu naturalne - 200 g
  • awokado - 1 szt. dojrzałe!
  • sól himalajska - szczypta
  • sos sojowy - 2 łyżki
  • sok z cytryny - ok. 2 łyżki/wedle uznania
  • pieprz ziołowy - 1/2 łyżeczki
  • czarnuszka - 2 łyżki

Sposób przygotowania

1

Tofu zblenduj z awokado i pozostałymi składnikami na gładką pastę.

2

Posmaruj pastą kanapkę i posyp ziarnami czarnuszki.

Składniki odżywcze dla całej porcji pasty:
Energia: 495 kcal
Białko: 28,8 g
Tłuszcze: 33,4 g
Węglowodany: 19,9 g

Pewnie zainteresują Cię również