2gie śniadanie/ Kolacja

Pasta z tofu

Dojrzałe awokado w moim domu – to oznacza tylko jedno! Szybka, prosta i pyszna pasta na kanapkę. Dodatek świeżego koperku sprawia, że nawet w deszcz poczujesz pełnię lata 🙂

Pasta z tofu

Drukuj Przepis
Ilość Porcji: 3 Czas Przygotowania: 10 minut

Składniki

  • tofu naturalne - 200 g
  • awokado dojrzałe - 1 szt.
  • koperek świeży, pokrojony - ok. 5 łyżek
  • sok z cytryny - ok. 4 łyżki
  • pestki dyni - 30 g
  • sos sojowy - 2 łyżki
  • zioła do sałatek - łyżeczka
  • sól himalajska - 1/3 łyżeczki
  • pieprz ziołowy - 1/2 łyżeczki
  • czarnuszka - do posypania

Sposób przygotowania

1

Awokado wydrąż, przełóż do miski.

2

Dodaj tofu pokrojone w kostkę.

3

Dodaj pozostałe składniki i zblenduj na gładką pastę.

4

Na końcu dodaj koperek i wymieszaj/ewentualnie dopraw jeszcze do smaku.

5

Zjedz z chlebem i warzywami.

Składniki odżywcze dla jednej porcji:
Energia: 195 kcal
Białko: 10,4 g
Tłuszcze: 14,6 g
Węglowodany: 4,9 g

Pewnie zainteresują Cię również