Wspomnienie dzieciństwa w wersji fit – obowiązkowo! Racuchy są puszyste, słodkie i delikatne. A do tego, co najważniejsze.. łatwe i szybkie do zrobienia 🙂 Smacznego!
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywno z dodatkiem szczypty soli. Żółtka, mąkę, kefir, przyprawy, aromat, sodę wymieszaj dokładnie. Jabłka pokrój w kostkę i wmieszaj do ciasta. Na końcu dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i nakładaj ciasto formułując okrągłe racuchy. Po chwili ostrożnie przewróć je na drugą stronę i piecz ok. 2 minut, aż do zrumienienia. Z podanej proporcji składników otrzymasz ok. 8-9 szt. placków.Racuchy z jabłkami na kefirze, bezglutenowe
Drukuj Przepis
Składniki
Sposób przygotowania
Uwagi
Składniki odżywcze na jedną porcję:
Energia: 463 kcal
Białko: 13,7 g
Tłuszcze: 16 g
Węglowodany: 66 g