Śledź jest mega zdrowy, bogaty m.in. w kwasy omega-3 i trochę niestety zapomniany… a szkoda!
Warto go włączyć do codziennej diety! U mnie dziś wersja w sałatce 🙂
Enjoy!
Płaty śledziowe mocz w świeżej wodzie ok. 2 h (lub dłużej jeśli chcesz, żeby śledź miał delikatniejszy smak). Po tym czasie wypłucz je i odcedź na sitku. Osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w paski. Następnie pokrój drobno seler naciowy, koper, cebulkę, jabłka, oliwki. Jabłka i śledzie skrop sokiem z cytryny. Dodaj oliwę, świeżo zmielony pieprz. Wymieszaj wszystkie składniki dokładnie. Podawaj z pieczywem.Śledź w towarzystwie zielonych warzyw i jabłka
Drukuj Przepis
Składniki
Sposób przygotowania
Składniki odżywcze na porcję 200 g (jak na zdjęciu):
Energia: 285 kcal
Białko: 17,3 g
Tłuszcze: 20 g
Węglowodany: 9 g