Śniadanie

Śniadanie – sardele, tofu, warzywa

Śniadanie - sardele, tofu, warzywa

Jak zacząć dobrze dzień? Z uśmiechem najlepiej! i śniadaniem mistrzów… dziś mnóstwo warzyw, sardele i tofu 🙂

Śniadanie - sardele, tofu, warzywa

Drukuj Przepis
Ilość Porcji: 1 Czas Przygotowania: 15 minut

Składniki

  • warzywa: mix sałat, ogórek zielony, ogórek kiszony, papryka czerwona (ew. użyj innych ulubionych)
  • sardele w oleju - ok. 100 g
  • tofu - 100 g
  • orzechy włoskie - 10 g
  • sos sojowy - łyżka
  • curry - szczypta
  • papryka wędzona - szczypta
  • olej kokosowy - ok. 4 g do natłuszczenia patelni
  • sok z cytryny (opcjonalnie)

Sposób przygotowania

1

Warzywa pokrój w kostkę/talarki i wyłóż na talerzu na sałacie.

2

Tofu pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię na rozgrzany olej kokosowy, dodaj sos sojowy i przyprawy, przemieszaj. Pozostaw tofu na patelni do czasu przyrumienienia z każdej strony.

3

Na warzywa dodaj usmażone tofu, sardele odsączone z oleju, na wierzch orzechy. Skrop całość odrobiną soku z cytryny.

Składniki odżywcze na jedną porcję:
Energia: 440 kcal
Białko: 38 g
Tłuszcze: 29,5 g
Węglowodany: 6 g

Pewnie zainteresują Cię również